hund som stuper med redningsvest

Den ultimate guiden til redningsvest for hund

Splitte mine bramseil, alle poter på dekk. Nå er sesong for båt og da er det tid for sjekk av redningsvest. Skal du ha med hund i båt eller kano trenger du en god redningsvest (eller flytevest som det også kalles). Husk også at det kan bli varmt om sommeren og det blir varmere med vest, så du må ha vann tilgjengelig og sørge for at hunden får avkjølt seg.

Trenger hunder redningsvest?

Det er sant at mange hunder er født med svømmeføtter og elsker vann. Det er derimot ikke sånn at de klarer å holde seg flytende i alle situasjoner og over lengre perioder. Du hadde vel ikke unnlatt å bruke redningsvest på et barne bare fordi at det kan svømme? Redningsvest redder liv, både hos mennesker og hunder. Derfor anbefaler vi redningsvest for alle hunder som skal med ut i båt.

Er redningsvest påbudt for hund?

Loven sier at I fritidsbåt med lengde mindre enn åtte meter skal alle ha på seg egnet flyteutstyr ved utendørs opphold i båten når båten er i fart. Ansvar etter første punktum, jf. § 27 og § 28, påhviler den enkelte som har plikt til å ha på seg flyteutstyr. For barn under 15 år påhviler ansvaret båtfører.”

I følge rettspraksis er hunder en gjenstand (sykt!), så rent juridisk sett er det kanskje ikke pålagt, men vi anbefaler det på det sterkeste.

Dette må du tenke på når du skal velge redningsvest

  • Kvalitet – velg en vest fra et seriøst merke som kan vise til at produktet er solid og sikkert. Sikkerhetssertifiseringer er et pluss.
  • Størrelse – Ta mål av og vei din hund og se på størrelsestabellen.
  • Håndtak – En vest med håndtak er veldig praktisk og anbefales.
  • Brukervennlighet – Er det enkelt å ta av og på vesten? Sitter den godt og er behagelig for hunden?

Tips: Vær nøye med å tilpasse vesten og sørg for at du kjøper riktig størrelse.

Produktanbefaling

I Love Dogs selger flytevest for små og større hunder i fint design. Finnes både i rosa og blå farge. Prisen er det heller ikke noe å si på. Derfor er dette vår produktanbefaling til deg om er på jakt etter redningsvest til din hund.

Les mer om redningsvesten hos I Love Dogs.