Slik velger du den beste antitrekksele til hund

En god antitrekksele til hund kan hjelpe deg å trene inn gå pent. Eller det kan være en nødløsning dersom du har skadet deg eller det er glatt ute. Det er mange situasjoner hvor du kan trenge litt ekstra kontroll. Det er viktig å huske at en selv den beste antitrekkselen kun er et hjelpemiddel og at du må trene for å få best mulig resultat.

Hva er en antitrekksele?

En god antitrekksele påfører ikke smerte eller ubehag for hunden. Den skal kun hjelpe deg å stoppe hunden fra å dra framover. Når hunden drar blir den dratt mot deg og bort fra distraksjonen. De beste selene har en feste-mekanisme foran på selen hvor båndet festes. 

Hvordan bruke en antitrekksele?

Dersom hunden din ikke er vant til sele bruk gjerne litt tid på å lære den å ta av og på selen. Bruk en godbit eller ros når du tar den av og på. Det som er viktig å tenke på er å påføre minimalt med unødvendig rykk. 

Du skal ikke rykke, men holde i båndet og lede hunden forsiktig mot deg. Etter hvert så vil hunden forstå at det ikke nytter å dra framover, fordi det har motsatt effekt. 

Det er viktig at du tar mål før du kjøper selen og sørger for at den sitter godt. Feil sele kan gi ubehag og skader.

Hvilken antitrekksele skal jeg velge til medium og står hund?

Jeg har prøvd flere ulike typer antitrekkseler som blant annet Halti og andre typer grimer som Gentle leader. Den selen jeg anbefaler er Ruffwear Front Range fordi den har god kvalitet og er veldig allsidig. Du kan bruke den som normalt med feste på ryggen eller bruke en ring foran når du ønsker antitrekk-funksjonen. 

Ruffwear Front Range

Perfekt til store og mellomstore hunder

En god og solid sele med antitrekk-funksjon.

Hva med liten hund?

For liten hund så vil jeg faktisk ikke anbefale antitrekksele, selv om Ruffwear Front Range kommer i veldig små størrelser også. Bruk en sele som sitter godt og øv på å gå pent i bånd. Et godt tips kan være å bruke vanlig bånd og ikke flexibånd når du øver på dette, slik at hunden lærer seg at det ikke hjelper å dra i båndet. Et flexibånd kan ha motsatt effekt, hvor hunden blir belønnet med framgang av å dra.